<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92577" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първите случ...

Израел и Португалия отново затягат мерките заради щама Делта

25 Юни 2021
0 464

Израел и Португалия отново затягат предпазните мерки срещу коронавируса. Причината е новиаят вариант, известен като “Делта”, за който се твърди, че е значително по-заразен от досегашните разновидности, пише Свободна Европа.

Властите в Израел съобщиха в петък, че отново въвеждат задължителното използване на маски на закрито. Това се случи 10 дни, след като забраната беше отпаднала.

Делта мутацията: защо през лятото може да стане опасно

Тази седмица броят на заразените в Израел нарасна повече от четири пъти до 138 души вследствие на “Делта” варианта на Covid-19. Скокът в заболеваемостта накра властите да призоват родителите да ваксинират децата на възраст между 12 и 15 години.

Израел и Португалия отново затягат мерките заради щама Делта

На този фон Португалия също въвежда ограничения в Лисабон. В четвъртък страната съобщи за 1556 нови случая на заразяване – най-големият брой от 20 февруари насам. Над половината отчетени случаи понастоящем са причинени от “Делта” варианта. Според информациите идващи от Португалия скокът се дължи на туристическия сезон.

Вариант “Делта” удари най-силно Индия, преди разпространението му да премине към други държави. Този вариант е с 60% по-заразен от открития щам в Ухан, Китай в края на 2019 г. Появата на “Делта” породи опасения, че светът може да се озове пред трета вълна на пандемията.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции