<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83180" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гърция отнов...

Израел обяви данни за резултатите от мащабното ваксиниране

05 Февруари 2021
0 746

Ваксинирането на хората над 60 години в Израел е намалило за последните две седмици почти наполовина заболеваемостта от Covid-19 и с повече от една четвърт тежките случаи сред тази възрастова група. Това обяви на правителствено заседание израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от Нова тв.

Правителственото заседание беше свикано за обсъждане на удължаването на локдауна и беше излъчвано по телевизията. На него Нетаняху похвали резултатите от ваксинационната кампания.

Защо Израел ваксинира населението си толкова бързо?

„За последните 16 дни сред лицата над 60 години хоспитализациите заради сериозни усложнения са намалели с 26%, а доказаните нови случаи на заразяване са намалели с около 45%. Това е пряко следствие от ваксините”, каза той.

Израел обяви данни за резултатите от мащабното ваксиниране

Израелските власти поставиха началото на ваксинационната си кампания на 19 декември. Към момента са покрили 35% от 9-милионното население на страната. Правителството си постави за цел до март да са имунизирани половината от гражданите и по този начин да изпреварят разпространението на новите щамове на вируса. Появиха се обаче опасения, че кампанията губи скорост.

Всеки десети в Израел вече е ваксиниран, Дания е начело в ЕС

Преди това Нетаняху е казвал, че 95 на сто от смъртните случаи от Covid-19 в Израел са сред хората над 60 години. Към днешния ден общият брой на починалите заради заразата е 4975.

По данни на министерството на здравеопазването досега 84% от лицата над 60 години са ваксинирани с препарата на компанията Pfizer. Засега обаче то не е предоставило по-подробна разбивка на колко от тях са поставени и двете дози на ваксината и кога.

„Идете да се ваксинирайте. Ваксините дават резултат”, каза Нетаняху.

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции