<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=65507" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия твърди,...

Изследване посочва катастрофалните последици за Швеция от избора да не спазват социална изолация (графики)

01 Юни 2020
0 4402

Данни от изследване посочват, че решението на Швеция да избегне строгите мерки срещу разпространението на Covid-19 може да е защитило бизнеса от фалити, но на една твърде висока цена, пише Independent.

Швеция зае печалното първо място в света по брой смъртни случаи вследствие на Covid-19 на база милион население.

Данните са от изследване, направено в края на май във Великобритания в периода, в който шведското правителство реши да избегне препоръките на здравните специалисти и не обяви строго блокиране на обществения живот в страната по време на пандемията.

Броят на смъртните случаи там е около 4 пъти по-голям от останалите скандинавски страни.

Във Финландия няма ръст на случаите на коронавирус след отварянето на училищата

Седемдневната средна стойност на новите потвърдени смъртни случаи на милион души в Швеция сега е почти два пъти по-голяма от тази в САЩ и повече от пет пъти по-голяма от тази на Франция, която през април имаше най-високата смъртност.

Смъртността в следствие на коронавирус в сравнителна графика по страни:

Франция наложи строг режим подобно на Италия и Испания в опит да овладее разпространението на опасния вирус и избухването на по-мащабни огнища.

Мерките в тези страни се оказаха много ефикасни и смъртността там спадна драстично навсякъде, където те бяха наложени.

Страните, които предприемат по-ранни мерки за ограничаване, като Нова Зеландия например, изглежда почти изцяло елиминират разпространението на вируса.

Нови случаи на заразяване с коронавирус:

В сравнение с другите страни от региона, мащабът на кризата, причинена от коронавируса в Швеция, изглежда още по-изразен.

Надеждите на Швеция се свързват с постигнето на стаден имунитет, при който достатъчно количество от населението е заразено, така че коронавирусът да не може да се разпространява широко. Изследванията обаче показват, че страната е твърде далеч от постигането му.

Швеция вече е страната с най-висока смъртност от коронавирус в Европа (видео)

Експертите са на мнение, че ще е необходимо поне 60% от населението да развие антитела, за да се постигне т. нар. “стаден имунитет”.

Източник: Independent

Видео: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции