Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Изследовател успя да заснеме изключително рядката "мечка дух" (видео и снимки)
Изследовател успя да заснеме изключително рядката "мечка дух" (видео и снимки)
Вземи EMBED
Loading the video...
07-17-19
добавено
2241
прегледа

Изследовател, който работи в природния резерват "Great Bear Rainforest" в централната част на Британска Колумбия, успя да направи великолепни кадри на често неуловимата "Мечка дух" (Кермодска мечка), след като седял на дънер, чакайки в продължение на повече от четири часа всеки ден.

 

 

 

 

"Миналото лято си намерих работа в резервата "Great Bear Rainforest" - огромно място, където живее Кермодската мечка. Прекарах 3 месеца там, в едно от най-красивите и девствени места, на които някога съм бил", разказа той.

 

 

 

 

"След няколко седмици всекидневно чакане с часове, понякога под проливни дъждове, надявайки се да видя този "дух" на гората, най-накраят се случи! Тази бяла и неописуемо красива мечка се появи...", добави щастливецът.

 

 

 


Кермодската мечка е всъщност бяла черна мечка – разновидност на северноамериканската черна мечка, която живее в горите на Британска Колумбия и е сред най-рядко срещаните животни на планетата.

 

 

 

 

Източник: Laughing Squid