<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88182" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов като ...

ИзСпортен Свят: Скандална Супер лига и рендета в родното първенство (видео)

26 Април 2021
0 6915

Спортното събитие на последните дни е Супер лигата – нов независим от FIFA и UEFA турнир, в който 12 европейски гранда се отцепват под влиянието на няколко английски клуба със собственици зад океана.

Американските собственици на Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Арсенал, решиха, че могат да превърнат европейския футбол в американско шоу, нещо като кеча – уж спорт, а всъщност лош театър, без реално предзизвикателство.

ИзСпортен свят: Венци Стефанов атакува Бербатов, Митко Илиев пропуска на празна врата (видео)

Заплюха всички принципи на спортстменство и състезателен дух, създадоха лига, от която няма да могат да отпадат, а сами ще преценяват, кои са останалите отбори, достойни да се състезават с тях.

Е, Арсенал, примерно, в момента чисто футболно не е гранд, но е важно, че има самочувствие и американски собственици, които искат повече пари и да си продадат бранда.

ИзСпортен Свят: Най-лошият ден в кариерата на Беднарек (видео)

Европейската футболна общественост изригна срещу подобна идея и твърдо отстоя принципите, които правят футбола най-великата игра.

Важно е да се отбележи, че феновете на замесените клубове-отцепници първи поискаха обяснение и отстъпление от собствените си отбори. Така би трябвало да е – феновете да са съвестта на отбора, неговият трезв и морален глас, а не охранители с жълти жилетки на заплата при собственика. Няма алюзия с нещо познато, просто така… разсъждаваме си.

ИзСпортен Свят: Балканско шоу и бесни фенове на Арсенал (видео)

Големият футбол и без това е станал бизнес машина, но поне има ясна рамки и правила, които дават възможност и на Лестър да стане шампион на Англия, ако има висок дух и играе за победа всеки мач.

ИзСпортен Свят този път има и още много забавни неща, като Любо Пенев, който си изкарва толкова червени картони като треньор, колкото и като футболист.

Приятно гледане!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции