Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Изтребител F-16 катастрофира над френски град, като по чудо няма жертви (снимка)
Изтребител F-16 катастрофира над френски град, като по чудо няма жертви (снимка)
По света
09-19-19
добавено
986
прегледа

Белгийски изтребител F-16 катастрофира на 50 метра от къща в населена територия в западна Франция, а парашутът на един от пилотите му се оплете в 250 000 волтова електрическа жица, съобщава The Daily Mail.

 

Говорител на местната префектура обяви, че самолетът е катастрофирал в четвъртък сутринта в град Плувинйе в Бретон.

 

Той каза, че единият пилот е бил спасен, а служители на спешните служби свалят другия от жиците за електричество. 

 

 

 

 

Зоната на сблъсъка е била незабавно евакуирана. Според властите няма сведения за жертви или ранени сред жителите на района. Около 100 полицаи са изпратени на мястото на инцидента да разследват какво се е случило. 

 

Според френски медии изтребителят се е забил в земята на метри от къща. Взривът от сблъсъка е повредил северната фасада на постройката, но всички живеещи в нея са успели да излязат безопасно.

 

Двамата пилоти са успели да катапултират успешно, но парашутът на единия се е заплел във високоволтовите кабели, минаващи през района. 

 

Самолетът е взимал участие в учение покрай брега на морския град Брест, когато се е случил инцидентът.

 

 

Източник: The Daily Mail