Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Изтупано от нафталина - родното Черноморие преди бетона
Изтупано от нафталина - родното Черноморие преди бетона
Изтупано от нафталина Вземи EMBED
Loading the video...
07-14-15
добавено
62268
прегледа

Днес ще изтупаме нафталина от старата туристическа слава на България и ще си припомним плажовете преди бетонната ера. Започваме с кадри от рекламно филмче за България от 1965-та година. Освен това ще обърнем поглед и към Златни пясъци, където са изградени тези луксозни хотели. Същите Златни пясъци сега принадлежат на един нов изискан свят на младежи, търсещи забавление...

 

"Туризмът се променя, Мария! Едно време карахме гостите с автобуси "Чавдар" и ги посрещахме с мед и питка, а сега бързат от самолета да скочат директно в дискотеката с евтина водка и енергийни напитки", казва Румен. 

 

"Какво да се прави, Румка, времената са други! Поне златният пясък и мекият климат са си същите като едно време", успокоява го Мария. 

 

 

Така е! България е създадена за безгрижна ваканция! Но това не пречи на армия родни предприемачи от години да се занимават с прекрояване и циментиране на природните дадености. 

 

Вижте още:

 

Пенсионери на море

 

На море в Бяла Слатина

 

Крави на море