<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93317" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ще отстрелят ...

Изчезна мечката от Белица, нападнала жена. Нито един фотокапан не я е засичал

06 Юли 2021
0 1016

Никой не знае къде е мечката, която нападна жена край Белица. Горските в района споделят, че животното не е било видяно на нито един фотокапан. Засечени са следи на кално място само много високо в планината. Служителите патрулират денонощно, информира Нова.

Бременна свиня избяга от животновъдна ферма, за да спаси бебетата си (снимки)

Нападнатата е добре, обяви кметът на Белица Радослав Ревански. Той посочи, че издаденото разрешително за отстрел не променя нищо, защото така или иначе в момента е забранено да се влиза в гората с оръжие. Редът за отстрел не зависи от кметството, обясни още той. Нещата се осъществяват от горските стопанства и то от специалисти. Те наблюдават животните и следят поведението им, за да се установи дали става дума за същата мечка, ако тя се върне.

“Убеден съм, че няма да се върне и да застраши нечий нов живот. Ние в момента я прогонваме. Хората, които ходят да берат гъби в гората, също са инструктирани да се движат на групи и да вдигат шум”, казва кметът.

Ревански заяви, че бракониери не може да се извиняват с издаденото разрешително за отстрел. Според специалистите при евентуално второ нападение може само да се предполага дали е същата мечка, защото в големия район на Белица има поне няколко животни.

За ново нападение ще се смята дори ако мечката разрови кошерите на местните хора, обясни Димитър Иванов, директор на парка за танцуващи мечки в Белица.

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции