<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77858" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво става с...

Илон Мъск е дал положителен и отрицателен тест за Covid-19 в един и същи ден

13 Ноември 2020
0 2420

Индустриалният магнат Илон Мъск обяви в Twitter, че е получил смесени резултати при тестването си за коронавирус.

Късно вечерта в четвъртък собственикът на “Tesla” обяви, че си е направил бързи антигенни тестове за Covid-19 и че два от тях са излезли положителни, а други два – отрицателни. Също така той е дал проба и за два PCR теста, но резултатите се очаква да излязат до 24 часа.

Тестовете за антиген работят чрез откриване на малък протеин на повърхността на коронавируса, докато PCR тестовете търсят самия вирус. Антигенните тестове могат да се провеждат бързо, тъй като не се нуждаят от лаборатория и често се прилагат за тестуване в транзитни пространства с голям поток от хора. Някои държави дори не си правят труда да докладват резултатите от антигенните тестове в общия им брой случаи, според проучване, публикувано през септември от Kaiser Health News (KHN).

Илон Мъск е дал  положителен и отрицателен тест за Covid-19 в един и същи ден

Мъск намеква, че опитът му вероятно се споделя от много други хора и тези резултати допринасят за настоящия скок в случаите, наблюдаван в САЩ и в други страни от света. Той коментира, че макар резултатите да не са надеждни и дори да дават фалшива картина, то приходите от тестовете изобщо не са фиктивни.

Илон Мъск не смята да си слага Covid-ваксина, не бил заплашен от контакт с коронавируса

Мъск разпространява съмнения, объркване и понякога откровена дезинформация относно коронавируса. Той обвини лекарите в надуване на броя на делата по финансови причини, популяризира широко дискредитиран документ за ползите от хлорохина и отхвърли паниката, свързана с пандемията, като „тъпа“.

Български лекар в САЩ: Четири елементарни неща, които България пропусна

В момента в САЩ се наблюдава нов скок в случаите на Covid-19. Само седмица след като докладват 100 000 случая за един ден, служителите на общественото здраве са регистрирали рекордните 160 000 нови случая в четвъртък, според New York Times. Хоспитализациите за Covid-19 също са записали рекорд от 67 096 на същия ден, според проекта за проследяване на Covid, като смъртните случаи нарастват до над 1000 средно всеки ден.

Източник: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции