Следва: Илон Мъск и Д...

Илон Мъск задава винаги един и същ въпрос при интервю на кандидатите за работа

29 Януари 2021
0 4477

Всеки, който се е явявал поне веднъж на интервю за желана работа, знае колко е важно да се подготви за срещата си с евентуалните бъдещи началници, защото, както е известно, първото впечатление е най-важното.

Илон Мъск, който е най-богатият човек на планетата и основател на две от ключвите компании в настоящето, а може би в бъдещето, много добре познава триковете на кандидатите и затова, както споделя на конференцията на световните лидери през 2017 година, задава винаги един и същ въпрос, пише LadBible.

Илон Мъск представи чип, който ще свързва човешкия мозък с компютър (видео)

“Разкажи ми за някои от най-сериозните проблеми, които си срещал в работата си и как си ги разрешил”, пита милиардерът кандидат-служителите си и пояснява: “Хората, които наистина са се справяли с проблемни ситуации в работата си, знаят точно как са се справили и могат да разкажат в най-малки подробности за ситуацията.” Тази техника той нарича “Asymetric Information Managment” (AIM).

Криворазбран туит на Илон Мъск “позлати” по погрешка малка компания, вдигна акциите ѝ с 5100%

“По същество методът AIM включва интервюираният да бъде предварително информиран, че колкото по-обстоятелствено говори за предмета или събитието, представляващо интерес, толкова по-ясно става за провеждащия интервюто, дали му казват истината или го лъжат”, поясява Коди Портър – преподавател по психология и престъпно поведение в университета в Портсмут.

Илон Мъск вече е най-богатият човек на планетата, изпревари Джеф Безос

„Разказвачите на истината обикновено се стремят да демонстрират своята невинност и обикновено предоставят по-подробна информация в отговор на такива инструкции. За разлика от тях лъжците искат да скрият вината си”, допълва Портър.

Мей Мъск – майката Илон

Може би на Мъск му се е случвало да се тревожи от истината, когато е бил момче, както майка му напомня наскоро – тя знаела, че синът ѝ е гений още от малък, но така и не била сигурна, че това ще му донесе успех в живота.

Във видеото по-горе можете да си припмните как Илон Мъск представи разработен от него микрочип, който се свързва с човешкия мозък с цел да оптимизира работата му.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции