<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63750" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия задмин...

Илон Мъск отказа да седи вкъщи, отвори фабриката на Tesla в Калифорния въпреки забраната (видео и снимки)

12 Май 2020
1 2625

Илон Мъск нареди завода на автомобилната компания Tesla в Калифорния да бъде отворен отново, въпреки усложнената обстановка покрай коронавирусната пандемия, пише LadBible.

От 23 март в щата се препоръчва оставането вкъщи и напускане на дома, само ако става дума за пазаруване на хранителни стоки и лекарства или посещение на лекар. Предприемачът обаче отказва да спазва това ограничение повече.

В Туитър той написа: “Tesla днес рестартира производството срещу правилата на окръг Аламеда. Ще бъда на линия с всички останали. Ако някой бъде арестуван, моля да съм само аз”.

Бизнесменът изтъкна, че калифорнийските власти са одобрили рестарта на фабриката, но окръгът е против. Той дори заплаши, че ще изтегли цялата фабрика от окръг Аламеда поради строгите правила, свързани със защитата на хората от коронавируса, като се обмисля преместване в Тексас или Невада.

В поредица от туитове, публикувани през уикенда, Мъск заяви, че компанията планира и да заведе дело срещу окръга.

Илон Мъск омаловажи коронавируса пред служителите си: Автомобилните катастрофи са по-опасни

По-рано, още в началото на пандемията, Илон Мъск каза на служителите си, че Covid-19 не е по-смъртоносен от автомобилните катастрофи и призова за спокойствие.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции