Следва: Взеха детето ...

Има ли манипулации при избора на нов президент на БФС?

15 Февруари 2018
22 23509

Утре предстои да бъде избран президент на Българския футболен съюз (БФС). Получихме редица сигнали от кандидати, че има риск за легитимността на избора. Адвокатът на Любо Пенев- Радостин Василев разказа пред камерата ни, че са получили сигнали от футболни клубове от цялата страна за порочни практики, които БФС прилага чрез своите областни председатели.

 

"На клубовете в България е казвано, понеже три бюлетини ще бъдат на избора – една за господин Пенев, една за господин Дражев и една за господин Михайлов, че ако не върнат след избора бюлетините на г-н Пенев и г-н Дражев ще има тежки последствия. Това е един начин да се контролира вотът", разказва Радослав Василев, адвокат на Любослав Пенев.

 

Претендентите за нов президент на БФС са Любослав Пенев, Ивайло Дражев и Боби Михайлов.

 

РАП ДЕБАТ МЕЖДУ БОБИ МИХАЙЛОВ И ЛЮБО ПЕНЕВ

 

На някои места у нас са заплашвали хората, че ако не върнат бюлетините на Любо Пенев и Ивайло Дражев, ще има тежки последствия за тях.

 

"Съветвам делегатите преди избора утре, да гледат телевизия, да прегледат пресата, защото изнасят много информация. Нека да гласуват по съвест в името на българския футбол", обяви Пенев.

 

Според зам. изпълнителния директор на БФС Павел Колев всеки гласува по съвест и никой никого не може да спре. Той обеща да бъдат обявени хората, които са дали своя глас.

 

"Приемаме, че е възможно този делегат да е притиснат от обстоятелства, хора, немотия и тн. Аз не съм видял такова нещо. Ако тия хора искат да гласуват по съвест, те те ще гласуват по съвест и няма кой да ги спре", обясни Павел Колев. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции