<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69665" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов наре...

Има незаконно строителство в „Алепу“ и плажа до „летните сараи“, откри прокуратурата

22 Юли 2020
0 1913

Редица нарушения, сред които незаконосъобразно ограничаване на достъп до плажната ивица, са открили органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас в хода на проверките под ръководството на Върховната административна прокуратура, пише bTV.

Сред проблемните обекти са известност “Алепу Вилидж” и хотелският комплекс в парк “Росенец”, известен като “летните сараи” на Ахмед Доган.

Установено е, че в парк „Росенец“, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. Около тази ограда имаше напрежение при опита на граждани да стигнат до плажа край хотелски комплекс, в който пребивава почетният председател на ДПС.

“Господарите” с горещ коментар за скандала около сараите на Доган

Освен това в Министерството на регионалното развитие и благоустройството липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица.

Скандално: 23 нови строежа са предвидени в защитената зона “Алепу” (видео и снимки)

Проверка на обект „Алепу вилидж“ в местността „Алепу“ – Созопол пък констатирала изграждането на укрепително съоръжение – странична подпорна стена, в отклонение от строителните книжа. Извършената промяна е по време на строителството и не отговаря на одобрения инвестиционен проект. ВАП ангажира незабавно компетентните действия на ДНСК във връзка с незаконното строителство по реда на Закона за устройство на територията.

Конструкцията, надвиснала над Шофьорския плаж, предизвика протести и гневни коментари в социалните мрежи заради разминаването на вида на строежа с първоначалните информации, че се строи съоръжение, което да укрепи свлачище.

Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която може да бъде опасна за преминаващите през нея граждани.

Проверка в местността „Аркутино“ сочи, че към настоящия момент не се извършват строителни дейности в близост до крайбрежната ивица. Повод за проверката там бяха данни, че се готви мащабно строителство в защитената местност.

Строят хотелски комплекс и върху дюните в “Аркутино”?

При проверка на комплекс „Венид Еко вилидж“ в Свети Влас е констатирано, че заради общата забрана за времето на летния сезон към момента не се извършват дейности по строителството на жилищни сгради и хотел – 36 бр. къщи. Прокуратурата е поискала от несебърския кмет да издаде заповед, с която всички строителни дейности са прекратени до произнасянето на Административен съд – Бургас относно разрешенията за строеж в гористата местност.

Стряскащи сателитни кадри сравняват дивите ни плажове преди с бетона на първа линия сега (видео и снимки)

А във видеото по-горе можете да си припомните зловещите снимки, които сравняват дивите ни някога плажове с бетона на първа линия сега.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции