<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87849" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Христо Ивано...

“Има такъв народ” и “Демократична България” официално отказаха на ГЕРБ (аудио)

21 Април 2021
0 3977

ГЕРБ удари на камък с поканата си за консултации към “Има такъв народ” и “Демократична България” във връзка с проектомандата за правителство с премиер Даниел Митов.

Още преди да е връчена официално поканата към “Има такъв народ”, депутатът Станислав Балабанов каза пред БНР, че ще я откажат. 

&#8220;Има такъв народ&#8221; и &#8220;Демократична България&#8221; официално отказаха на ГЕРБ (аудио)

Председателят на ПГ на “Демократична България” обяви отказа от разговори с пост във Facebook.

Христо Иванов на извънреден брифинг: Борисов е лъжец, никога не съм искал да бъда главен прокурор (видео)

“Нашите предизборни ангажименти и каузата на “Демократична България” за дълбоки реформи в правосъдието и борба със системната корупция, изключва възможността да се отзовем на Вашето предложение. ГЕРБ продължава да бъде основен носител на порочния управленски модел “Борисов” и опитите за лансиране на фасаден състав на Министерския съвет от подставени лица по никакъв начин не променя този факт”. 

В позицията на ИТН, изразена от Балабанов се казва, че:

“Поканихме Борисов на изслушване – него го няма. Така че, те могат да правят каквото си искат, въпросът е ние какво решение ще вземем. Като сме казали, че няма да се водят разговори за кабинет с тези партии от статуквото, няма да се водят”. 

Той обърна внимание на “готвен капан от ГЕРБ” за третия опит за съставяне на правителство: “Когато дойде при нас, ние ще решим какво ще правим и ще стане ясно и ако случайно мандатът отиде в трета партия по избор на президента, бъдете убедени, че тази партия предложи ли кабинет, ще бъде подкрепен вероятно от ГЕРБ в пленарна зала и ще видим една много странна и брутална коалиция. Обърнете внимание на това, това готвят според мен”. 

Според Даниел Митов изолацията на ГЕРБ щяла да доведе до “управление на задкулисието” (видео)

По-рано Даниел Митов, който е номиниран за министър-председател в проектоправителството на ГЕРБ, получило първия проучвателен мандат, заяви, че ако парламентарните групи се откажат от разговор с ГЕРБ, ще върнат мандата.

Източник: Dir.bg, БНР

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции