<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87645" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ на консу...

“Има такъв народ” не коментираха вероятността за техен кабинет на консултациите при президента (видео)

19 Април 2021
0 7754

Представители на водената от Слави Трифонов партия “Има такъв народ” се явиха на консултации за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

“С гласа си българските граждани отредиха изключително отговорна роля на вашата партия в цялостния политически дневен ред на страната. Предизвикателствата са огромни. Необходимо е внасяне в срок на ефективен план за възстановяване и устойчивост”, обяви държавният глава при срещата си с представителите на ИТН.

От своя страна представителите на “Има такъв народ” заявиха:

“Ние като политическа сила имаме намерение да спазваме конституцията и законите такива, каквито са. Да, Народното събрание има законодателна инициатива – то може да променя законите и това е неговата роля, но в момента законите, такива, каквито са, трябва да бъдат спазвани от всички, независимо дали ни харесва или не”, с това кратко изложение на председателя на парламентарната група на “Има такъв народ” се изчерпи заявката им за бъдещето на 45-тото Народно събрание. От ИТН не коментираха вероятността те да сформират кабинет, ако предложението на ГЕРБ-СДС не се приеме от парламента.

ГЕРБ на консултациите за кабинет при Румен Радев: Очаквахме поне да ни поздравите! (видео)

“Има такъв народ” е втората политическа сила в 45-тото Народно събрание след представителството на коалицията ГЕРБ-СДС.

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции