<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97186" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От днес влиза...

“Има такъв народ” се обяви против мерките, заради “дискриминация на неваксинираните”

20 Август 2021
0 1795

Партия “Има такъв народ” излезе с официална декларация по повод развитието на епидемиологичната ситуация и наложените от страна на здравното министерство нови ограничения, пише Клуб Z.

С изявлението от партията – с присъщия им правопис – се противопоставят на изискванията за ваксинация или преболедуване за работещите в редица обществени сектори, както и достъпът до тези обекти само на ваксинирани и доказано с документ преболедували, както и с PCR тест.

От днес влизат в сила нови мерки срещу Covid-19 (видео)

Според “Има такъв народ” това противоречи на основни права на гражданите, като правото им на труд и до свободен достъп до обществените обекти и е дискриминация.

Ето пълния текст на декларацията:

Уважаема г-жо Председател,

Уважаеми дами и господа народни представители,

С голямо внимание следим развитието на епидемиологичната ситуация както в страната, така и по света.

Да, обезпокоени сме, че вече година и 8 месеца няма трайно и ефективно решение на кризата с Ковид-19. Важно е обаче да имаме предвид, че наред със здравния проблем, не бива да неглижираме и социалния и икономически ефект, който се стоварва с особена тежест върху няколко конкретни сектора като хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и редица други, свързани с тях.

Притеснително е това, което ние наблюдаваме като заявка за политики относно бъдещи действия, които прозират вече видимо от последната заповед на здравния министър.

Указанията, които се дават по отношение на изисквания за ваксинация или преболедували за работещите в редица обществени сектори, както и достъпът до тези обекти само от ваксинирани и доказано с документ преболедували и с доказан PCR тест, противоречи на основни права на гражданите в т.ч. правото им на труд и до свободен достъп до обществените обекти.

Като реакция на тази заповед масово работещи са подали своята молба за напускане пред работодателите като резултат от указания им натиск. Това ще доведе до огромни бъдещи проблеми, които ще са вследствие на трайна невъзможност за възстановяване на тези сектори поради липса не просто на подготвен, а въобще на персонал.

След няколкото последователни локдауна, сме на път трайно да загубим голяма част от хората, които въобще имат желание да работят в тези сектори.

Настояваме за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения, които разделят обществото на ваксинирани и неваксинирани, лишавайки последните от основни техни права.

Разчитайте на мъдростта и интелекта на хората, а не се опитвайте да ги плашите и принуждавате, пренебрегвайки правото на личен избор.

Правописът на оригинала е запазен.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции