<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88246" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вече е сигурн...

“Има такъв народ” се отказа от отлагането на гласуването по пощата за следващите парламентарни избори

27 Април 2021
0 2399

Партия “Има такъв народ” се отказа от идеята за отлагане на гласуването по пощата и настоява то да бъде въведено на първите парламентарни избори, които предстоят, предаде NOVA.

“Има такъв народ” даде заден за вота по пощата и машините в чужбина

Промените, внесени днес от трима депутати – Тошко Йорданов, Виктория Василева и Ива Митева, отменят вчерашното им предложение преди второ четене на Изборния кодекс, което предвиждаше експериментално гласуване по пощата само за президентските избори, без да се зачитат резултатите от него.

Според законопроекта на ИТН отпадат ограниченията за секциите зад граница, създава се нов район “Чужбина”, въвежда се изцяло машинно гласуване в гoлeмитe ceĸции, видеоизлъчване и видеозаснемане в избирателните секции и в изчислителния център. 

Проектът предвижда смяна на състава на Централната избирателна комисия и обжалваемост на решенията ѝ в максимално ĸpaтĸи cpoĸoвe.

Румен Радев обяви кога ще връчи мандата на „Има такъв народ”

От партията предлагат в Изборния кодекс да бъде записано, че “пропорционалната изборна система за избори на народни представители се прилага до произвеждането на първите редовни избори за народни представители след влизането в сила на закона”.

Правната парламентарна комисия в НС ще обсъди на второ четене проекта за промяна във вторник.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции