<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94508" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скеч на "Клуб ...

“Има такъв народ” ще обсъдят с другите партии преди да предложат нов кабинет (видео)

20 Юли 2021
4 855

Преди да обяви нов кандидат за премиер и нов проектокабинет, „Има такъв народ“ ще говори с другите парламентарни групи. Това обяви Ивайло Вълчев след среща на избраните за депутати от парламентарната група на ИТН.

“Нещата, които трябва да бъдат обявявани в парламента, ще бъдат обявявани в парламента. Нещата, които трябва да бъдат обявени в разговор с другите парламентарни групи, ще го научат първо те. Първо ще имаме нормалните разговори с останалите парламентарни групи“, подчерта Вълчев.

Стопкадър: bTV

Според него разговорите с другите формации в парламента едва ли ще се случат утре, когато е по-скоро „церемониален“ ден, но ще се разберат кога ще се случат.

И днес от партията на Слави Трифонов предпочетоха да не кажат дали номинацията им за председател на Народното събрание ще е Ива Митева.

Със сигурност обаче първото заседание на 46-ото Народно събрание ще води 79- годишната Мика Зайкова от ИТН като най-възрастния депутат.

Още не съм си подготвила речта. Мисля, че с избора, който направи българският народ, ни каза много точно какво иска“, обяви Зайкова.

По думите ѝ не трябва да се прекалява с провеждането на избори.

„Разбирам, че е демократична процедура, но хайде да не прекаляваме с използването на тази процедура. Да седнем и да си свършим работата, да си структурираме парламента, да си изберем правителство и да заработим за хората, защото хората това чакат“, уточни Зайкова.

Източник и видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции