Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Имотната мафия с нова измама: Представят се за общинари и сканират подписи с таблет
Имотната мафия с нова измама: Представят се за общинари и сканират подписи с таблет
05-15-19
добавено
4119
прегледа

Имотната мафия открадна къща в квартал "Лозенец" в София. Представили се за служители от общината и сканирали подписи с таблет. За този нов случай разказват потърпевшите Кръстьo и Антоанета Попови, цитирани от Offnews.

 

 

Братът и сестрата разбират, че единственият им дом е прехвърлен на нов собственик. Научават го след съдебен иск от напълно непознати за тях лица с цел фалшив предварителен договор за продажба на имота да бъде обявен за окончателен.

 

 

"ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА" ТРЪГНА ПО СЛЕДИТЕ НА ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ ИМОТНАТА МАФИЯ

 

 

 

 

Връщайки лентата назад, те се досещат, че единственият начин да са "сключили" такъв договор е след като ги посетили непознати мъж и жена на възраст между 30 и 40 години. Представили се за служители от общината и казали, че извършват актуализация на имотите. Представили папки със скици, квадратура и др. Поискали собствениците да се подпишат, че данните отговарят на истината. 

 

 

КАК ИМОТНАТА МАФИЯ КРАДЕ АПАРТАМЕНТИ У НАС?

 

 

Братът и сестрата са убедени, че техните подписи са били сканирани с поставен между листовете в папките таблет, а след това е копиран и използван за фалшифициране на предварителен договор за продажба на имота.

 

 

УЧАСТНИК ОТ ИМОТНАТА МАФИЯ СЕ ПРАВИ, ЧЕ ПРИПАДА ПРЕД КАМЕРАТА НИ, А СЪПРУГАТА МУ НАПАДА ЕКИПА

 

 

Започват съдебна битка, която губят на първа, печелят на втора и губят отново на трета инстанция. С делото оспорват сделката за продажба, за която новият купувач твърди, че двамата собственици не са се явили пред нотариуса за финализиране. Затова "купувачът" Бояна Стоянова е поискала съдът да обяви предварителния договор за окончателен. Така и става.

 

 

МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО НАПРАВИ ЗАКОНОВИ ПРОМЕНИ СЛЕД НАШЕ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ИМОТНАТА МАФИЯ

 

 

Пак от съдебната документация разбират, че на това заседание се явява "тяхна" адвокатка, която признава подписването на предварителен договор за продажба на къщата. те не познават тази жена, която към момента вече е покойник.  Днес Попови все още живеят в собствения си имот, който е чужд, и не знаят дали и кога ще бъдат предприети действия по извеждането им, нито къде ще отидат след това.

 

 

 

Източник: Offnews