<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46947" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Имущество за 380 млн. лв. иска да вземе държавата от Арабаджиеви

22 Януари 2020
0 969

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) ще внесе в Софийския градски съд иск за отнемане на имущество срещу Вълчо и Маринела Арабаджиеви и свързани с тях юридически лица на обща стойност 379 444 968 лв, съобщава Dir.bg. Двамата са обвинени от прокуратурата в участие в организирана престъпна група за финансови престъпления, припомни КПКОНПИ в свое съобщение след проведено днес заседание.

 

Ветко Арабаджиев обяви пред съда, че не разбира какво общо има с обвиненията към него

 

Комисията претендира за отнемане на: апартамент в центъра на София с две паркоместа и склад и парцел с двуетажна сграда в строеж в кв. Бояна на обща стойност 5 750 000 лв., два луксозни автомобила – "Ролс Ройс Фантом" и "Рейндж Роувър" за 401 250 лв., левовата равностойност на намерени парични средства в различни валути, равняваща се на на 2 295 806.54 лв., хотел в София, три хотела в курорта Елените и един в Свети Влас.

 

Пътят на Ветко Арабаджиев от шофьор в захарен завод до милионер

 

През октомври КПКОНПИ внесе в СГС иск за отнемане на имущество на обща стойност 6 815 744.58 лв. и срещу сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви – Вълчо.

 

Вълчо Арабаджиев мръзне в ареста на 0 градуса, издейства си терморъкавици, шапка и термобельо

 

Прокуратурата обвинява Вълчо и Маринела Арабаджиеви и още петима души за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари. Вълчо и Маринела Арабаджиеви са обвинени и в това, че в качеството си на лица, които осъществяват фактически действия и функции по управлението на търговски дружества, умишлено склонили представляващи въпросните дружества да избягват установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – при воденето на счетоводството да използват документи с невярно съдържание, да потвърждават неистина в подадени данъчни декларации и да приспадат неследващ се данъчен кредит. Това е ставало най-често като дружествата са декларирали и осчетоводявали доставки от фирми от типа "липсващ търговец".

 

Ето как ескортираха Маринела Арабаджиева на българска земя

 

За пране на пари обвинение е повдигнато на сина на Арабаджиеви – Вълчо.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции