Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Инвитро скандал в Холандия: Лекар станал баща на 49 деца
Инвитро скандал в Холандия: Лекар станал баща на 49 деца
По света
04-13-19
добавено
11908
прегледа

Холандски лекар е станал баща на най-малко 49 деца, съобщи организация, представяща родители и деца, родени с тази процедура в затворена вече клиника.

 

 

 

Става дума за Ян Карбат, който почина през 2017 г. Оказа се, че той е баща на цели 49 деца, родени от жени, които посетили клиниката му в Ротердам.

 

Установено е, че той използвал своя сперма за оплождане, вместо от избрания донор.

 

Резултатите от ДНК тестове, приключили днес, показват, че тези 49 деца са преки потомци на покойния Карбат, съобщи в изявления организацията "Защита за децата", цитирана от БНР.

 

Случаят стана публично достояние, след като през февруари холандски съд постанови, че ДНК на лекаря трябва да стане достъпна за родителите и децата, за да извършат сравнение.

 

Твърди се, че преди смъртта си Карбат признал, че е станал баща на около 60 деца, преди дискредитираната му клиника да ба бъде затворена през 2009 г. заради нарушения на регулациите.

 

Организация, представляваща предполагаеми деца на лекаря, даде семейството му на съд, за да получи ДНК профила му, който бил сложен в сейф.

 

Това стана след съмнения за бащинството - родените с инвитро деца имали кафяви очи, докато избраният донор бил синеок, а едно от тях силно приличало на лекаря Карбат.

 

Източник: dir.bg