Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Индия забранява електронните цигари
Индия забранява електронните цигари
По света
09-18-19
добавено
1376
прегледа

Идния забрани използването на електронни цигари. Наложеното ограничение идва само дни, след като щатът Ню Йорк издаде подобна забрана заради серия смъртни случаи, припомня Гардиън.

 

ПЕТИМА АМЕРИКАНЦИ СА УМРЕЛИ СЛЕД УПОТРЕБА НА ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ

 

"Решението бе взето с оглед последствията, които ползването на електронни цигари може да има върху младите хора", заяви индийският финансов министър Нидала Ситраман. Забраната включва самите продукти, производството им, вноса, износа, транспортирането, продажбата, дистрибуцията, складирането им, както и рекламата.

 

Засега не навсякъде елетронните цигари се считат за опасни, отбелязва Гардиън. Във Великобритания например здравни организации твърдят, че пушенето им е безопасно, за разлика от това на обикновените цигари. Критиците на е-цигарите пък подчертават, че заради различните им аромати, те се ползват дори от деца, което автоматично ги превръща в бъдещи пушачи.

 

СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ ЗАРАДИ ВАЙПОВЕ ВРЪЩАТ ХОРАТА ОБРАТНО КЪМ КЛАСИЧЕСКИТЕ ЦИГАРИ

 

Очаква се ароматизираните електронни цигари скоро да бъдат забранени навсякъде в САЩ. Администрацията на Доналд Тръмп вече даде такава заявка. Една от причините е засилената им употреба от млади хора.

 

Източник: Гардиън