Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Инспектор от БАБХ си отглеждал плантация с канабис край Шумен (СНИМКИ)
Инспектор от БАБХ си отглеждал плантация с канабис край Шумен (СНИМКИ)
10-11-18
добавено
12146
прегледа

Екип на от Областната дирекция на МВР-Шумен разкри плантация за канабис. В частен дом в кв. „Дивдядово“ криминалистите се натъкнали на 80 кг стебла и листа марихуана в процес на сушене. Намерено е също и количество суха маса.
 

 

 

 

По думите на старши комисар Ялчън Расим, до разкриването на престъплението се стигнало след като бил получен сигнал, че в къща в Дивдядово се отглежда канабис. Плантацията е собственост на 32-годишен мъж, който е ветеринарен лекар и инспектор в Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

 

 


Криминалисти установили ползвателя на имота и превозното средство, с което се придвижва. След като попаднал в полезрението им, допълнително  било съобщено, че мъжът шофира след употреба на алкохол и наркотични вещества. В спешен порядък, в деня в който била получена информацията, била създадена организация за проверка на сигнала. На 9 октомври около 18:40 часа на ул.“Генчо Панайотов“ в Шумен полицейски екип спрял за проверка водач на лек автомобил Нисан „Терано“ с шуменска регистрация. Бил във видимо неадекватно състояние.  Бил тестван с дрегер за шофиране след употреба на алкохол.

 

 

Показанията отчели 0,2 промила в издишания въздух. Извършена му била проверка с дръг тест, който отчел положителна на канабис проба. Заради острия мирис на марихуана било извършено претърсване в лекия автомобил, а след това и в жилище на ул.“Генчо Панайотов“ в Шумен.
 

 

В къщата криминалисти намерили голямо количество стръкове, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис. Претърсването продължило на следващия ден. Във всички помещения в имота били открити растения, поставени за сушене с височина между метър и метър и половина. Иззети са 298 отрязани растения, както и 9 полиетиленови чували със суха листна тревна маса.  Работата по документиране на престъплението продължила под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Шумен. 

 Мъжът разказал също, че е засадил и отглежда за собствена употреба марихуана в гориста местност край преславско село Янково. 
 Там, на парцел от около 500 кв.м. имало засадени 51 растения с различна височина и листна корона. 18 от тях били с изрязана листна маса и съцветия.  За растежа на канабисовите растения грижи полагал лично К.К., който ги поливал и торил периодично. Някои от тях  достигнали височина 3.90 метра, а другите били между 1,70 и 2,50 метра. Растенията били иззети

 

 

Източник: Дарик