<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77121" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев: Докато...

Роми, танцуващи кючек в болница, скандализираха интернет (видео)

03 Ноември 2020
0 9152

Клип с роми, които се забавляват в болнична обстановка се завъртя в нета и скандализира българските потребители. Видеото беше споделено десетки хиляди пъти в различни групи в социалните мрежи с възмущението, че докато болниците са препълнени, места за прием няма и много хора се борят за живота си, групата се снима как се забавлява и танцува около празни болнични легла.

Любители на конспирациите дори разпространяват видеото с твърдение, че властите и медиите лъжат за заетостта в болниците и бройката заразени с Covid-19, а групата роми са явно доказателство, че се хоспитализират здрави хора (вероятно платени), за да се пълнят болнични места с цел манипулативно увеличаване на бройката, контрол на населението и може би евентуално спечелване на благоговението на Бил Гейтс.

Ще превърне ли Covid-19 българите в зомбита на Бил Гейтс? (Коментарът на “Господарите”)

Истината за видеото обаче е, че е фейсбук лайв от 12-и септември. Тогава още повечето Covid-отделения бяха далече от запълване, пък и от кадрите е видно, че сестрата, която влиза не е оборудвана като за такова.

Според запознати случката дори не се разиграва в болнично заведение за активно лечение, а в специализирано отделение за тестване на нови лекарства. Това, че силната музика и танците нямат място в болнични заведения е вън от съмнение, но е добре да се замисляме и да проверяваме информациите преди да съдим и да ги разпространяваме, за да не се окаже, че сме станали съдници на кръводарители, от които зависят човешки животи например.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции