<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Умишлено ли д...

Интернет тролове заплашват и обиждат протестиращи срещу правителството (РЕПОРТАЖ)

18 Август 2020
0 12980

В ерата на интернет, онлайн пространството дава пълна свобода на изразяване. За съжаление обаче тя често е криворазбрана и се превръща в откровен език на омразата – наситен с обиди, заплахи и клевети.

Интернет тролове тормозят учен, помогнал за първата снимка на черна дупка (видео)

Един от протестиращите във Варна е получил доста притеснителни съобщения от профил с име Petyr Petrov, който е без снимка и с видимо тролски профил. Без да го е провокирал по какъвто и да е начин, варненецът бил предупреден, че „всички са проучени“, но така и не получил отговор на въпроса защо профилът пише точно на него. Уплашен от заплахите, той разказа във видеовръзка с нашата репортерка Виктория Симеонова, че е подал жалба в полицията за случилото се.

Денонощна блокада и на кръстовището пред общината във Варна (видео)

На хиляди километри оттук в Лондон друга българка е получила гневни съобщения и обиди от профил на име Don Santangelo. Провокиран от идеята ѝ да подкрепи финансово протестите, гневният потребител я изпраща в чужбина, въпреки че тя очевидно живее точно там. Във видеото можете да видите грубия език, който той използва към една жена, принудена да напусне родината, за да отглежда своето дете с увреждания във Великобритания.

Скъпи приятели, ние ще потърсим отдел „Киберпрестъпления“ при ГДБОП, за да разберем възможно ли е да бъдат открити лицата, стоящи зад тези тролски профили – все пак обидите и заплахите звучат доста реалистично.

А вие ни сигнализирайте за всякакви злоупотреби и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Т. Михайлова

    19 Август 2020

    Най - големият ТРОЛ си ти Vladmm, ЕЛА ДА ТИ ПОКАЖА ТОЧНО КАК МИ ПЛАЩАТ?!

Покажи всички Скрий

Реакции