<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46316" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ирански хакери атакуваха сайта на US федерална агенция

05 Януари 2020
0 1989

Ирански хакери разбиха сайта на американска федерална агенция и публикуваха послания с обещания да отмъстят за смъртта на иранския генерал Касем Солеймани, убит в петък при ракетен удар, заповядан от президента Доналд Тръмп, съобщиха световните агенции, цитирани от ClubZ.

 

Главната страница на портала на Федералната програма на библиотечните хранилища (FDLP – Federal Depository Library Program) била заменена със страница с надписи на английски и персийски език:

 

"Това е послание от Ислямска република Иран. Ние няма да престанем да оказваме подкрепа на нашите приятели в региона – угнетените народи на Палестина, Йемен, Бахрейн, народа и правителството на Сирия и Ирак".

 

Тръмп: САЩ са готови да ударят 52 цели в Иран

 

Компютърните пирати твърдели също, че порталът бил разбит от "ирански хакери", членове на "групата за киберсигурност на Иран". На страницата бил поместен колаж, изобразяващ Тръмп, окървавен след удар с юмрук, нанесен от Иран и заобиколен от летящи ракети.

 

В посланието, поместено на разбития сайт, се отправяло предупреждение, че виновните за смъртта на Солеймани ще бъдат застигнати от "ужасно отмъщение".

 

"Това е само малка част от киберспособностите на Иран", се четяло на друг надпис, написан с бели букви на черен фон.

 

Порталът FDLP помества правителствена документация в свободен достъп.

 

Вчера Министерството на вътрешната сигурност на САЩ предупреди, че иранските власти могат да извършат терористично нападение или кибератака срещу критично важни обекти от инфраструктурата на САЩ след убийството на Солеймани.

 

Източник: ClubZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции