<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92019" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Никой не пома...

Ироничен коментар от посолството на Русия у нас за отстранения шеф на Разузнаването

19 Юни 2021
0 1427

Руското посолство в България излезе с любопитен ироничен коментар във Фейсбук по повод изказването на уволнения шеф на Държавна агенция “Разузнаване” Атанас Атанасов, който видя дългата ръка на Москва в своето отстраняване. Същият беше излязъл в отпуск с встъпването на служебното правителство.

Срещата Байдън-Путин: САЩ и Русия връщат посланиците си, възможна е и размяна на затворници

Атанас Атанасов

Ето какво написаха от дипломатическата мисия:

“За пореден път ставаме свидетели на забавно поведение на загубили постове си български длъжностни лица, които обясняват своите оставки с нищо друго освен коварни интриги на “дългата ръка на Кремъл”. Уважаеми господа, за какви ги мислите гражданите на България, ако смятате, че в тези плоски клишета някой все още би могъл да повярва? Ако сте склонни да обвинявате в несполуките си руски спецслужби, удивително е как с толкова несериозен и непрофесионален подход изобщо успяхте да работите в такива важни за държавата ведомства.

Що се отнася до вашата уж “успешна борба с руски шпиони”, която съществува само в болните ви фантазии и безсъдържателни изявления в медии и се свежда до изгонване на дипломати от София и Москва, тук по-скоро става дума за героическата борба срещу здрав смисъл, в която еднозначно печелите.

Напомняме, че Русия е отговорен, равноправен и конструктивен партньор, който не се занимава с груба намеса във вътрешните работи и с прокарване на своите интереси с помощ на съмнителни санкции. Стигаме до извода, че някои просто нямат смелост да признаят, че всички тези антируски нелепици не принасят на България нищо добро”, пише в официалната Фейсбук страницата на посолството на Русия в България.

Видео: Нова ТВ
Източник: Фейсбук/Посолството на Русия в България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции