<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96144" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравното ми...

Искат да убият лекар в Германия, който не желае да лекува отказали да се ваксинират срещу Covid-19

08 Август 2021
0 1458

Заплашват брутално да убият лекар, който не желае да преглежда хора, отказващи да се ваксинират. Искат да изпратят спецчасти в Берлин, “за да разчистят хубаво”. Коронаскептиците в Германия стават все по-опасни.

Искат да убият лекар в Германия, който не желае да лекува отказали да се ваксинират срещу Covid-19

“Разделям неваксинираните в две групи. В едната попадат категорично отказващите, които не могат да бъдат достигнати с аргументи и живеят в друг свят”, обяснява германският лекар Флориан Балкау. “Но има и хора, които просто се страхуват от непознатото или са разколебани от невярна информация”, допълва той и уточнява. “Искам да подчертая, че втората група е добре дошла в моя лекарски кабинет”.

Тези дни д-р Балкау привлече сериозен обществен интерес, след като отказа да лекува пациентка, която категорично не иска да се ваксинира срещу коронавируса. Пред NDR той се аргументира, че иска да пази служителите си, които всеки ден са изложени на директен контакт с пациентите. Заедно с екипа му са решили повече да не лекуват пациенти, които отказват да се ваксинират.

“Сравняват ме с д-р Менгеле”

След като информацията се разпространи в медиите и социалните мрежи, д-р Балкау започна да получава смъртни заплахи. “Сравняват ме с нацисткия престъпник д-р Йозеф Менгеле”, разказва лекарят пред ФАЦ. “Но има и заплахи за брутално насилие. В текст от една страница някой ми беше написал, че ще дойде в моя кабинет и ще измъчва мен и персонала ми, докато умрем от болки. Приличаше на сценарий за филм на ужасите”, казва лекарят.

Заради отправените заплахи домът и офисът му са под полицейска защита. Д-р Балкау е бил сигурен, че с действията ще предизвика някаква реакция от страна на коронаскептиците, но мащабът определено го е изненадал. “Не очаквах, че ще се стигне до толкова брутални смъртни заплахи”, казва лекарят.

Бивши кадри на армията и полицията също се радикализират

Призиви за насилие се чуват и от ветерани и бивши полицаи, които също са в групата на т.нар. “инакомислещи” (Querdenker). В приложението Telegram те организират своите срещи и планират участието си в протестите срещу коронамерките. Ветераните следват примера на бивши военни от Нидерландия, които също се включват в протестите срещу противопандемичните мерки – протести, при които неведнъж се е стигало до насилие.

Един от тези германски ветерани е полковник Максимилиан Едер. През 1999 година той ръководи танково-гренадирска дивизия в Косово по заповед на германския Бундестаг. Днес обаче отказва да следва решенията на политиците. Изявява се като говорител по време на протестите на коронаскептиците, но също така ръководи ветерани от групата на “инакомислещите” при оказването на помощ след наводненията в Арвайлер. В групата на полковник Едер попадат и двама бивши служители на службите за сигурност – запаснякът Франк Хорн, който е администратор на група за бивши войници в Telegram със 7000 членове, както и бившият главен полицейски комисар Карл Хилц.

“Да разчистят хубаво в Берлин”

“Трябва в Берлин да се пратят спецчастите КСК – за да разчистят хубаво. Тогава ще видите какво могат те”, заяви Едер по време на един от протестите на коронаскептиците в Берлин. Оттогава той е под наблюдението на службите за сигурност и на федералното Министерство на отбраната. Да припомним, че спецчастите КСК бяха разтърсени от скандали, след като се оказа, че в редиците им има крайнодесни екстремисти.

Според Едер задължението за носене на маски от деца представлява престъпление срещу човечеството. Франк Хорн пък очаква “деня хикс”. Тогава федералното правителство трябва да бъде изправено пред Международния наказателен съд. Хорн казва, че иска да арестува канцлерката Ангела Меркел и лично да я заведе в Хага. Карл Хилц също взе участие в протестите в Берлин миналия уикенд. Той бе сред ръководителите на около 5000 души, които проведоха демонстрации въпреки забраната на властите и търсеха постоянно конфронтация с полицията. 1000 от тях бяха задържани, а Федералната служба за защита на конституцията изкъсо следи случващото се в средите на т.нар. “инакомислещи”.

Източник: “Дойче веле”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции