<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41505" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте кои са 1...

Искат закриване на лаборатория заради „варварски“ тестове върху маймуни (видео 18+)

16 Октомври 2019
0 10940

Лаборатория за тестване на животни в Германия, която подлага маймуни на „варварски“ тестове и отглежда кучета в лоши условия, се разследва на фона на призивите за нейното закриване, пише Гардиън.

 

 

Кадри под прикритие в Лабораторията по фармакология и токсикология (LPT) край Хамбург, публикувани от Cruelty Free International и Soko Tierschutz, показват част от работата в предприятието. Маймуните са държани със скоби по време на тестването. На кадрите също така се вижда, че приматите се третират „насилствено“ от служителите.

 

Изглежда, че някои от маймуните се държат в метални клетки с размери по-малко от кубически метър. Те се въртят в кръгове, което показва високите нива на тревожност у тях. Съобщава се, че са принудени да стоят така дълго време.

 

Виждат се кучета в кръв и фекалии, като един бигъл в клетка изглежда кърви. Персоналът борави и с котки.

 

Кадрите предизвикаха гневна реакция от страна на организации, които заявиха, че страданието очевидно не е сведено до минимум, както се изисква от закона в много страни.

 

Cruelty Free International заяви, че условията „явно нарушават“ минималните изисквания за хуманно отношение към животните в ЕС и призова за закриване на съоръжението.

 

От LPT все още не са отговорили на искането за коментар.

 

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции