Ислямска държава призова последователите си да атакуват безпощадно по време на пандемията с коронавирус (снимки)

03 Април 2020
45 12906

Ислямска държава прикани последователите си да организират атаки и да не показват милост по време на кризата с коронавируса, защото ответните мерки биха били отслабени заради карантината, пише DailyMail.

В последния бюлетин на вестник „Ал-Наба” членовете на организацията се призовават да продължат терористичните операции, дори когато вирусът се разпространява по целия свят. Вестникът предоставя и списък с директиви за справяне с епидемиите.

В коментар по-долу се твърди, че коронавирусът е пратен като наказание за неверниците и към тях не трябва да има никаква милост.

Ислямска държава към поддръжниците си: Не ходете в Европа, Бог ги наказва

В списъка наред с практически съвети като „стойте далеч от болни хора”, „мийте си ръцете преди хранене” и „избягвайте пътувания до засегнати райони” включва и директивата „влагайте вярата си в Бог и търсете убежище в него”.

Новината идва в момент, в който Международната кризисна група предупреди, че пандемията от коронавирус заплашва глобалната солидарност, която е неразделна част от борбата срещу терористите.

В изявление, публикувано тези дни се казва:

„Почти сигурно е, че Covid-19 ще попречи на вътрешните усилия за сигурност и международно сътрудничество в борбата с тероризма и в частност с Ислямска държава, позволявайки на джихадистите да подготвят още по-мащабни атаки.”

Военни служители в Египет регистираха нови атаки на бойците на ИДИЛ в северната част на Синайския полуостров, докато силите за сигурност предотвратиха още три големи нападения.

Пандемията Covid-19 засегна също Сирия и Ирак, което подтикна коалицията, ръководена от САЩ да спре тренировъчните дейности в Ирак на фона на планираното изтегляне на войски от няколко бази.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции