Ислямска държава: Радваме се, че Западът е засегнат от коронавируса, това е “наказание от Бог”

29 Май 2020
40 3029

Членовете на „Ислямска държава“ заявиха, че се радват, че Западът е засегнат от коронавирус – наричайки пандемията „наказание от Бог“, пише Daily Mail.

В аудиозапис, публикуван в един от уебсайтовете на ИДИЛ, бе пуснато изявлението на човек, идентифициран като говорителя на групировката Абу Хамза ал-Курайши.

Ислямска държава към поддръжниците си: Не ходете в Европа, Бог ги наказва

“Бог по своя воля изпрати наказание на тираните и техните последователи… което не може да се види с просто око”, каза той, като намек за COVID-19. “Днес ние сме доволни от това Божие наказание за вас.”

“Ислямска държава” обяви новия си лидер след смъртта на Багдади

Това е третата подобна изявя на сунитската мюсюлманска група след назначаването на Абу Ибрахим ал-Хашеми ал-Курайши за нов лидер след убийството на Абу Бакр ал-Багдади от американските специални сили в северозападната част на Сирия в края на миналата година.

Курайши призова бойците на ИДИЛ „навсякъде да се подготвят и да нападат враговете на Бог по техните места“. И добави: „Не оставяйте да мине нито ден, без да направите живота им ужасен.“

Той не посочи конкретни цели, но спомена места, в които групировката е активна, като Сирия и Ирак, както и Западна Африка.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции