<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80757" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: По 2 млн. души ...

Испания ще записва в регистър хората, които отказват ваксина срещу Covid-19

29 Декември 2020
0 797

Испанските власти смятат да създадат регистър за хората, които отказват да бъдат ваксинирани срещу Covid-19. Те ще го споделят с други страни от Европейския съюз, заяви здравният министър на страната, цитиран от ВВС.

Салвадор Ила заяви, че списъкът няма да бъде достъпен за обществеността или за работодателите. Той каза, че начинът да се победи вирусът е “да се ваксинираме всички – колкото повече, толкова по-добре”.

Проблем в завода на Pfizer забави доставката на ваксини за Испания

Испания е една от страните в Европа, които са най-силно засегнати от коронавируса. В момента там се пуска ваксината на Pfizer-BioNTech, която беше одобрена за страните членки на ЕС миналата седмица.

В интервю за телевизия La Sexta в понеделник, Салвадор Ила подчерта, че ваксинацията няма да бъде задължителна.

“Това, което ще бъде направено, е регистър, който ще бъде споделен с нашите европейски партньори… на хората, на които е била предложена ваксина и просто са я отхвърлили,” каза той.

И добави: „Това не е документ, който ще бъде публично достояние и ще бъде направен с най-голямо уважение към защитата на данните.“

Според скорошно проучване, броят на испанските граждани, които са заявили, че няма да се ваксинират, е спаднал до 28% от 47% през ноември.

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции