<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63015" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изспортен св...

Испански плаж беше напръскан с белина против коронавируса, застрашавайки защитени видове

30 Април 2020
0 780

Властите в испанско крайбрежно село се извиниха, след като разтвор с белина беше разпръснат на близкия плаж. Целта била да се „защитят децата“, пише The Independent.

1,2-километровата плажна ивица в село Сахара де лос Атунес беше напръскана с дезинфектанта с помощта на трактори, в “опит да се убие” заразата с Covid-19.

Служители по околната среда в региона на Южна Андалусия започнаха разследване на инцидента след опасения, че защитените животински видове може да са били тежко засегнати, съобщи местният уебсайт el Periodico.

WION

Даниел Санчес, делегат на регионалното министерство на земеделието, заяви, че тракторите може да са повредили яйцата на мигриращите птици, които гнездят в дюните по това време на годината.

Местните власти може да бъдат глобени с до 60 000 евро.

Екологичната активистка Мария Долорес Иглесиас заяви пред испанските медии, че е посетила плажа и че белината е „убила всичко на земята, нищо не се вижда, дори и насекоми“. Тя каза, че е видяла поне едно птиче гнездо с яйца, смазано от трактор.

След като беше силно засегната от пандемията от коронавирус, Испания търси начини да свали карантината и обяви четиристепенен план, който да позволи на жителите да се върнат към “новата нормалност”.

La Vanguardia

А официалният представител на Сахара де лос Атунес Агустин Конехо заяви, че избелването е извършено в очакване на деца, които ще посетят плажа след шест седмици на карантина, но призна, че това е бил “грешен ход”.

Във видеото по-горе можете да видите кадри от въпросния плаж в естествения му вид. Надяваме се красотата му все пак да се запази!

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции