<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63015" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изспортен св...

Испански плаж беше напръскан с белина против коронавируса, застрашавайки защитени видове

30 Април 2020
0 794

Властите в испанско крайбрежно село се извиниха, след като разтвор с белина беше разпръснат на близкия плаж. Целта била да се „защитят децата“, пише The Independent.

1,2-километровата плажна ивица в село Сахара де лос Атунес беше напръскана с дезинфектанта с помощта на трактори, в “опит да се убие” заразата с Covid-19.

Служители по околната среда в региона на Южна Андалусия започнаха разследване на инцидента след опасения, че защитените животински видове може да са били тежко засегнати, съобщи местният уебсайт el Periodico.

Испански плаж беше напръскан с белина против коронавируса, застрашавайки защитени видове
WION

Даниел Санчес, делегат на регионалното министерство на земеделието, заяви, че тракторите може да са повредили яйцата на мигриращите птици, които гнездят в дюните по това време на годината.

Местните власти може да бъдат глобени с до 60 000 евро.

Екологичната активистка Мария Долорес Иглесиас заяви пред испанските медии, че е посетила плажа и че белината е „убила всичко на земята, нищо не се вижда, дори и насекоми“. Тя каза, че е видяла поне едно птиче гнездо с яйца, смазано от трактор.

След като беше силно засегната от пандемията от коронавирус, Испания търси начини да свали карантината и обяви четиристепенен план, който да позволи на жителите да се върнат към “новата нормалност”.

Испански плаж беше напръскан с белина против коронавируса, застрашавайки защитени видове
La Vanguardia

А официалният представител на Сахара де лос Атунес Агустин Конехо заяви, че избелването е извършено в очакване на деца, които ще посетят плажа след шест седмици на карантина, но призна, че това е бил “грешен ход”.

Във видеото по-горе можете да видите кадри от въпросния плаж в естествения му вид. Надяваме се красотата му все пак да се запази!

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции