<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=54550" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Истинският “вълк от Уолстрийт” съди създателите на филма за 300 милиона

25 Януари 2020
0 7387

Джордан Белфорт, бившият борсов брокер, чиято история вдъхнови хитовия филм „Вълкът от Уолстрийт“, съди създателите на филма за 300 милиона долара (532 милиона лева), съобщава BBC.

 

 

 

Според него продуцентската компания “Red Granite Picture”s е излъгала, че е „законно финансирана“, когато е купила правата върху разказа,  а сумата от 300 млн. долара, която желае да получи, отговаря на спечеленото от филма от боксофиса. В отговор на обвинението адвокатът на компанията, Матю Шварц, заяви, че то е „нищо повече от отчаян и изключително жалък опит да се измъкне от споразумение, което за първи път в живота му го е направило богат и известен чрез законни средства“.

 

 

КАК Е СТАНАЛ ГОЛЕМИЯТ СРИВ НА УОЛСТРИЙТ?

 

 

 

 

Миналата година Риза Азиз, един от основателите на компанията, беше арестуван след подозрение за пране на пари. Той е син на бившия премиер на Малайзия, Наджиб Разак, обвинен за източването на 700 млн. долара от управляваната от правителството 1MDB, която финансирала продукцията, и прехвърлянето им към личната си банкова сметка.

 

 

Филмът на режисьора Мартин Скорсезе от 2013-а, базиран върху книгата „Залавянето на Вълка от Уолстрийт“, описва лудия му възход на фондовата борса в Ню Йорк през 80-те години на миналия век, последвалия провал, корупцията и измамите, заради които прекарва 22 месеца в затвора. За ролята си на Джордан Белфърт актьорът Леонарди ди Каприо спечели „Златен глобус“ и номинация за „Оскар“.
 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции