<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97708" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тошко Йордан...

ИТН видяха „тирания“ във ваксинирането

27 Август 2021
0 974

“Когато се касае за ограничаването на движение на болни хора, потенциални разпространители на заболяването, това се нарича карантина. Когато бъдат ограничавани правата на здрави, активни хора, без никакви показания, но с подозрителната презумпцуия за евентуално заразоносителство, това се нарича тирания.”

Това заяви от трибуната на Народното събрание депутатът Андрей Чорбанов от групата на ИТН, цитиран от bTV.

“Има такъв народ” се обяви против мерките, заради “дискриминация на неваксинираните”

Той прочете декларация, с която се иска отмяна на заповедта на здравния министър доц. Стойчо Кацаров, с която се въвеждат облекчения за персонала и посетителите на обществени структури при наличие на зелени COVID сертификати за успешна ваксинация, доказано преболедуване или отрицателен тест от последните 72 часа.

“Изключително притеснителна е заповедта на ректора на Медицинския университет в Пловдив, оказваща дискриминационни условия по отношение на студенти със здравен сертификат за коронавирус, спрямо такива без такъв. Това ще доведе до изключително лоши условия за провеждане на учебния процес за втората група в сравнение с техните колеги, осигурили си под някаква форма нужния документ. Това ще се отрази пагубно на уменията и познанията на бъдещите лекари, фармацевти и стоматолози“, се посочва в декларацията на „Има такъв народ“.

По-рано в интервю за „Медиапул“ той каза, че има „хиляди случаи на притискани хора“ и проблемът генерално е повече политически, отколкото медицински. Вирусологът Чорбанов беше един от най-големите критици на здравните власти още от преди старта на политическата си кариера. Самият той кара тежко Covid-19 и се наложи да постъпи в болница преди няколко месеца.

„Бившият здравен министър няма авторитет и никой не слуша неговите послания. Аз не съм виновен за това, че хората слушат мен, а не слушат него“, коментира още в интервюто за онлайн изданието Чорбанов.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции