<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96854" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев к...

ИТН след консултациите при президента: Трети мандат няма да подкрепим (видео)

17 Август 2021
0 4458

“Ние сме единствените, които не се отмятат от думите си. Още в началото заявихме, че трети мандат няма да подкрепим”, каза Виктория Василева, цитирана от bTV.

“Никой не може да ни обвини, че си сменяме мнението през ден. Няма политическа логика да не подкрепят останалите правителство, предложено от най-голямата парламентарна партия, а в същото време да очакват от нас да подкрепим следващо правителство на малцинството, което странно защо ще управлява с плаващи мнозинства, в което ние също бяхме обвинявани”, обясни тя.

Снимка: БулФото

ОТ ИТН обясниха и подкрепата, която заявиха, че ще дадат на служебния кабинет. Василева заяви, че това е логично предвид ситуацията с евентуален бежански натиск и допълни, че в такъм момент трябва да се подкрепят решения в тази насока.

Румен Радев към ИТН: Изключително важно е да се отнасяме по-отговорно, за да има правителство (видео)

“Независимо от всички политически напрежения и игри има проблеми, които са над всички. Такъв е проблемът с мигрантската криза, която много скоро може да почука на нашата врата. В този случай нормално е да постъпим така, както се очаква от отговорни български граждани, каквито сме ние, за да подкрепим усилията на правителството за справяне с тези проблеми, заяви още Василева”, след като вчера лидерът на партията Слави Трифонов написа във “Фейсбук”, че ИТН ще подкрепи президента и настоящето правителството заради мигрантите.

Източник и видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции