<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68205" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: За Гърция пре...

И Борисов, и Радев признаха за комуникация и помощ към бизнеса (видео)

03 Юли 2020
0 1667

„От сутрин до вечер всеки се оправдава с мен. А аз никога не съм крил, че познавам целия бизнес”. Това каза премиерът Бойко Борисов относно твърденията на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, че двамата са водили комуникация.

Днес министър-председателят присъства на откриването на логистичен център в Пазарджик.

„Помагал съм на Бобоков, водил съм го в Румъния, Турция, Узбекистан. Той е български инвеститор в чужбина и това е нормално. Няма нищо укоримо. Нали, за да открие завод в Румъния, трябва да се отиде там, да се говори и с техния премиер? Но аз не съм момиче да си пазя SMS-ите с години. Явно някои, които се имат за мъже, са далеч от мъжете и си пазят съобщенията, за да ги показват после”, коментира още Борисов.

И категорично заяви, че подобни теми „само ни отдалечават от големите цели”, каза той.

Борисов каза, че не разбира каква е тази истерия, която се развива от медиите и се ядоса на въпроси за война между него и президента.

Минути след като Бобоков показа чат с B. Borisov, прокуратурата извади такива с Rumen Radev и Desi Radeva (видео и снимки)

Другото, на което се ядосва Борисов, е това, че Румен Радев само преди няколко седмици е излязъл и е поискал правителството да извади наяве чатовете си с големия бизнес. Сега пък излизат тези чатове и те се правят на девици, коментира Борисов, според когото не може постоянно да се обвиняват само другите.

“Аз не водя война, аз правя заводи, пътища, суперкомпютри… – с тези думи Борисов завърши коментара си и се отдалечи ядосан на журналистите заради въпросите им.

“Нищо секретно няма в чата между президента Румен Радев и обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков и, ако прокуратурата го покаже в цялост, ще се види, че в разговора няма нищо нередно.” Това каза от своя страна по темата държавният глава пред журналисти във Велико Търново.

„Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието оттам, където са тежките проблеми в управлението на държавата“, коментира Радев.

„Аз комуникирам по различни начини. Много хора искат среща с мен, искат подкрепа“, допълни той.

Радев отбеляза, че с правителството ще има конфликт, докато проблемите не се решават с „прозрачност на решенията, отговорност, унищожаване на корупцията, стимулиране на бизнеса“.

„Няма да подкрепя бизнеса, който дебелее от обществени поръчки в нарушение на всички правила“, категоричен беше президентът и подчерта, че липсата на разследване на „фрапиращите злоупотреби“, стигнали до световните медии и международните служби, показва едно: „Държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта“.

Източник: Фейсбук – Бойко Борисов, bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции