<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98681" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зоопарк в САЩ...

И в Турция вече установиха случаи на варианта Мю на Covid-19

07 Септември 2021
0 959

Новият вариант на коронавируса – Мю, е бил установен при двама души в Турция, предава NOVA, цитирайки съобщение на Анадолската агенция.

СЗО следи с повишено внимание “Мю” – най-новия вариант на коронавируса

“Засега не планираме да въведем допълнителни мерки, защото до момента Мю вариантът не е установен при други лица, с изключение на два случая. Над 90 на сто от случаите на коронавирус в страната се дължат на вариантите Делта и Делта плюс. Редовното тестване с PCR за неваксинираните ще се запази, като засега не се обмисля то да стане за сметка на гражданите в бъдеще, за да се насърчи ваксинацията”, заяви министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа.

Коджа напомни, че Турция препоръчва поставяне на трета доза ваксина за имунизираните с инактивна ваксина срещу COVID-19, но засега няма такава препоръка за иРНК ваксините, при които се наблюдава по-дълго запазване на имунитета. В предстоящите месеци ще продължи наблюдението върху ефекта от тези ваксини и съобразно заключенията ще бъде направена препоръка дали и кога е нужна “припомняща доза”.

Новородено бебе е сред жертвите на Covid-19 у нас за последното денонощие

По думите на здравния министър Турция извършва подготовки, така че да започне серийно производство на местната инактивна ваксина Тюрковак до месец и половина или два месеца. Коджа изтъкна също, че властите не биха желали отново да затварят училища заради епидемията от Covid-19 при наличието на ваксина срещу заболяването и насърчи ваксинацията. Както той отбеляза до 2-3 дни в Турция се очаква броят на поставените дози ваксина да превиши 100 милиона.

Заобикалящият ваксините вариант “Мю” на Covid-19 вече e в Гърция

По официални данни до момента са ваксинирани 98,4 милиона души в Турция с най-малко една доза ваксина.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции