<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84886" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте колко и...

И Германия вече препоръчва ваксината на AstraZeneca на възрастни хора

04 Март 2021
0 271

В Германия независима комисия официално одобри използването на ваксината на компанията AstraZeneca при хора над 65-годишна възраст, съобщи министърът на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от Свободна Европа.

Той каза, че решението е “добра новина за по-възрастните хора, които чакат за ваксинация. Те ще бъдат ваксинирани по-бързо.”

И Германия вече препоръчва ваксината на AstraZeneca на възрастни хора
Йенс Шпан

Разработената от Оксфордския университет и шведската компания AstraZeneca ваксина е една от трите одобрени от Европейската агенция по лекарствата, наред с препаратите на Pfizer и Moderna.

Няколко страни, сред които и Германия, първоначално ограничиха нейното прилагане при хората над 65-годишна възраст, а в някои случаи – и над 55 години, като се мотивираха с липсата на данни за ефективността й при по-възрастните.

Мащабно проучване показа предимство на AstraZeneca пред Pfizer в някои отношения

Ново изследване не само потвърждава ефективността на ваксината на AstraZeneca, но и е установило, че ако интервалът между първата и втората доза е 12 седмици, тя е още по-ефикасна, отбелязва германското министерство на здравеопазването.

Франция промени позицията си и разреши AstraZeneca за хора над 65 г.

Във вторник Франция също одобри ваксината за употреба при хора над 65 години. Преди това президентът Еманюел Макрон я беше нарекъл “почти неефективна”.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции