<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86945" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слави Трифон...

И Мая Манолова отговори на Борисов: Депутатите не са армия от наемници (видео)

07 Април 2021
0 5170

“Депутатите няма как да са армия от наемници, както Борисов си ги представя”, коментира лидерът на “Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова в предаването “Лице в лице” по bTV в отговор на изказването на премиера днес, че е готов с “10 дежурни депутати да подкрепи” Слави Трифонов, ако предложи нов кабинет.

Борисов: “Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да поеме отговорност” (видео)

“За 11 години Борисов не разбра, че депутатите не могат да се отдават под наем, че те изпълняват волята на своите избиратели. Аз дълбоко се съмнявам, че има български избирател, който гласува за народни представители от една политическа партия, за да бъдат трансферирани като подкрепа за друга партия“, каза още Манолова.

На поканата да “поеме отговорност” като предложи вариант за правителство лидерът на втората политическа сила “Има такъв народ” Слави Трифонов обяви във Фейсбук, че от партията ще спазят “законовата процедура”.

Слави Трифонов с първо изказване след вота: Има ясна законова процедура и ние я спазваме

“Бойко Борисов очевидно не осъзнава, че вече не е в позицията на човек, който определя дневния ред. Има конституционна процедура и това, което се очаква от него, е да предложи кабинет. Тогава сам ще се увери, че няма никаква подкрепа, че е в изолация и че нито една от парламентарните партии не желае да го подкрепи“, обясни Манолова.

Тя коментира предложението на премиера за свикване на Велико народно събрние ето така:

„За втори път в последните 6-7 месеца сме свидетели на това как Борисов се опитва да ползва Конституцията като смокинов лист и по-точно като спасително въже, което да го задържи на власт. Не съм чула на първо място какво иска да променя в държавното устройство, за да иска да свика Велико народно събрание. Освен, както се шегувахме, да иска да запише в член 1, че Борисов ще е премиер до живот“, коментира Мая Манолова.

Източник: bTV, “Лице в лице”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции