Следва: Пътен полица...

И НСО се ядоса на записите от джипа на Борисов (ВИДЕО)

23 Октомври 2019
37 25502

Националната служба за охрана е крайно вбесена от видеата, които премиерът Бойко Борисов публикува във фейсбук от служебната кола на ведомството, съобщава OFFNews.

 

В един от епизодите на предизборното шоу на министър-председателя се вижда как колите на НСО избутват в аварийната лента други автомобили, за да премине кортежа на премиера. Освен това колата кара в две платна едновременно и определено пречи на простосмъртните шофьори, което е предпоставка за възникване на катастрофи. Борисов и спътниците му са си пуснали успокояваща музика, а кой има и кой няма предпазен колан в автомобила е трудно да се прецени.

 

Неуместни шеги на гърба на хората се пускат в джипа на Бойко Борисов

 

"НСО не одобрява, но не може да забрани, нито да контролира, заснемането на кадри в свои автомобили, когато това се извършва със съгласието на охраняемите лица. Апелираме да не бъдем въвличани в изборното съревнование на основата на каквото и да било противопоставяне", заявяват от НСО.

 

От службата подчертават, че видеозаснемането не компрометира сигурността и неприкосновеността на охраняемите лица, но въпреки това специално заради това видео ще последват наказания.

 

На екипа, който е осигурил транспорта на охраняемото лице, показан във видеоматериал, публикуван във фейсбук профила на министър-председателя на 22 октомври т. г., ще бъде направена забележка за поведението им на пътя, с което е провокирана чувствителността на гражданите, видно и от коментари под публикацията, казват още от НСО.

 

Возенето на кандидат-кметове в джипа на Борисов може да е нарушение, според ЦИК

 

Въпросното видео е публикувано в профила на Борисов на 22 октомври. В текста към него премиерът заявява:

 

"Благодаря на българските работници, инженери и програмисти за това, че със своята добра работа и квалификация довеждат такива големи инвеститори и днес бе открит поредният голям завод. Индустриалните зони в България се запълват изключително бързо. В момента пътуваме към София, слушаме Dr. Project Point Blank и очакваме Европейската комисия да представи своя доклад по Механизма за сътрудничество и проверка. Много работихме, за да изпълним всички препоръки на ЕК! България спази ангажимента си и очаквам добра оценка!"

 

Източник: OFFNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции