<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75430" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Коронавирус: ...

И полицаите готвят протест, след като МВР отпадна от списъка за увеличение на заплатите

12 Октомври 2020
0 2522

Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) заплаши с протест заради отпадането от списъка на министерства, институти, агенции, фондове и др., предвидени за увеличаване на заплатите с до 30%, пише в официална публикация във Facebook профсъюзът.

Повод за това е публикуваната в държавен вестник наредба №240 от 31 август 2020 г., класираща МВР на 35-то място от 34-служби.

“Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР желае да изрази дълбоката „благодарност” на членовете на Федерацията към Министерския съвет и ръководството на МВР за “високата оценка”, която беше поставена на служителите в МВР с класирането им на 35-то място, извън списъка с 34 министерства, институти, агенции, фондове и др., описани в ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 240 от 31.08.2020 г.”, пишат синдикалистите.

“Натрупаните хиляди часове труд, положен от колегите при всякакви метеорологични условия, в непосредствен контакт с карантинирани и болни, стотиците заболели служители, рисковете от заразяване предвид първата линия, на която се трудят, явно са недостатъчни, за да се избегне такова силно дискриминационно и обидно решение”, се казва още в изявлението.

Снимка от антиправителствения протест на 22 септември. Снимка: БулФото

От синдиката са заявили готовност за преговори по въпроса във всеки един момент, а дотогава влизат в “положение на протестна готовност” като липсата на такива преговори “неизбежно ще доведат до ефективни протестни действия – единственият възможен начин да кажем още един път “”Благодарим Ви!”.

Във видеото горе може да видите кадри, разпространени от МВР от вечерта на “Великото народно въстание – 2”, провело се на 22 септември в столицата.

Пълния текст на изявлението може да видите в линка долу.

Източник: Facebook/СФСМВР Видео Новини

Снимка на корицата: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • El Magico

    13 Октомври 2020

    Видяхте ли, че и с вас се случи същото като с целият народ, сега се замислете струваха ли си всичките тези палки, ритници и защотаване на тези рантутници?! Замислете се кой пазите и на чия страна сте ;)

Реакции