Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Йорданка Фандъкова избира между естетични и сигурни ограничители за "Графа"
Йорданка Фандъкова избира между естетични и сигурни ограничители за "Графа"
03-13-19
добавено
207
прегледа

Няколко варианта за подмяна на ограничителите на трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев" е набелязал главният архитект на София Здравко Здравков. Алтернативите на разрязаните "перки на акули" били нещо "по-естетично и ниско" или нещо "по-сигурно и повисоко", коментира кметът Йорданка Фандъкова в сряда.

 

 

 

Ден по-рано тя обяви, че поставените вече гранитни блокове ще бъдат сменени заради зачестилите инциденти с пешеходци. Фандъкова отказа да обясни какви точно са вариантите за нови ограничители и добави, че водеща в случая е безопасността. Тя каза, че разходите за демонтажа на монтираните вече ограничители ще бъдат поети от строителя "Джи Пи Груп". Останалите разходи вероятно ще са за сметка на общината, но този въпрос ще се изясни, когато бъде избран следващият вариант за ограничители.

 

 

Ограничителите по централната столична улица вече бяха сменени веднъж, след като първоначално бяха монтирани по-големи гранитни блокове. След обществено недоволство, определените като "надгробни камъни" ограничители бяха разрязани на две, за да придобият настоящия вид.

 

 

Междувременно от общината съобщиха, че от четвъртък по ул. "Граф Игнатиев" ще бъдат поставени временни кошчета за боклук. Те ще се ползват до приключването на строителството и приемането на обекта.

 

 

Източник: Медиапул