<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69235" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брифинг на СД...

Кабинетът Борисов е обсъдил три варианта за излизане от ситуацията с протестите, единият е за оставка

15 Юли 2020
0 17259

От ръководството на ГЕРБ са съобщили за БНР, че днес при премиера Бойко Борисов се е състояла среща  с участието на ключови министри от кабинета. На нея са били обсъдени три варианта за излизане от създалата се ситуация.

Бойко Борисов за протестите: Те знаят, че видя ли кръв по улицата, веднага тръгвам (видео)

Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната. 

Вторият вариант е назначаване на преходно експертно правителство за довършване на мандата с нови министри и нов премиер, след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват “въздържал се”, след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна сила -ГЕРБ.

Третият вариант предвижда смяна на всички министри, излизане на премиера Борисов в отпуск до края на мандата и изпълняване на длъжността премиер от вицепремиера.

Рискът обаче в този случай е ситуацията да остане нестабилна. По време на обсъждането е било изразено мнение, че само две партии- ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори, тъй като имат добре организирани структури в цялата страна.

Окончателното решение ще бъде взето след завръщането на премиера Борисов от Брюксел, където ще има присъствено заседание на Съвета на ЕС.

Във видеото горе може да си припомните изказването на премиера по повод снощната ескалация на напрежение по време на протестите, което той направи в началото на днешния министерски съвет.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • станимир неделчев

    15 Юли 2020

    ПАК ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА ИЗЛЪЖАТ ХОРАТА С ВАРИАНТ 2 -ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ

Реакции