<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84125" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Младите бълг...

Какво има във ваксината на Pfizer? Вижте десетте ѝ съставки

18 Февруари 2021
0 4773

Какво съдържа ваксината на Pfizer и BioNTech? Един жокер – вътре няма чип. Извън конспиративните теории, които заливат интернет пространството, ваксината има едва десет съставки.

Бил Гейтс: “Хората наистина ли вярват, че с ваксината ще им имплантират чипове?”

Активна съставка „Сърцето“ на ваксината, това, което ще създаде имунитет, е молекула с наименованието „информационна РНК“ или на английски mRNA. В себе си тя съдържа генетични инструкции за коронавирусния шиповиден протеин, който се закрепя за клетките ни при заразяване и му позволява да се репликира.

Информационната РНК инструктира клетките ни как да произведат този протеин, за да може имунната система да се научи да го разпонава. Така, при заразяване, тялото ни вече знае най-силното оръжие на вируса и го елиминира. Можете да видите механизма на ваксината на графиката:

И още? Ваксината съдържа и четири липида с почти непроизнесими имена. ALC-0315, полиетиленгликол, дистеароил-sn-глицеро-3-фосфохолин и холестеролът отговарят за мазната обвивка на молекулата, съдържаща информационното РНК. Благодарение на тази обвивка ваксината достига до клетките ни и е защитена докато не достави информационното РНК.

37% от българите смятат, че с ваксината срещу Covid-19 ще ги чипират (видео)

Освен мазните липиди, Pfizer/BioNTech съдържа и четири вида сол – калиев хлорид, калиев дихидрогенфосфат, натриев хлорид и динатриев фосфат дихидрат. Последната съставка на ваксината с търговско име „Комирнати“ е захароза.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции