<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77918" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ново проучва...

Устройва ли ги пенсионерите “коридорът за пазаруване” и чувстват ли дискриминация? (видео)

13 Ноември 2020
0 2587

Скъпи приятели, наскоро Здравният министър проф.Ангелов издаде заповед, според която хората над 65 години могат да пазаруват само между 8 и 10 часа сутринта. Целта е да се предпазят като представители на най-рисковите при заразяване с коронавирус групи. Решихме да проверим дали обаче мярката наистина е удобна за тях и до какво води в магазините.

Вижте какви нови мерки срещу Covid-19 влизат в сила от днес (видео)

Нашата репортерка Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт отидоха пред столични магазини, за да попитат хората дали са доволни от тази мярка. Много от тях споделиха, че часовете не са подходящи, тъй като по това време през зимата е прекалено студено, хлъзгаво и опасно за тях. Освен това два часа не са им достатъчни, за да посетят магазин и аптека, а и не всички магазини работят толкова рано. Сами видяхме и до какви струпвания води мярката в самите магазини.

Вътрешният министър: Глоби за пенсионерите по магазините ще има след няколко предупреждения (видео)

Свъсем скоро ще попитаме министър Ангелов дали не е удачно часовият диапазон да бъде променен с по-спокоен и с по-голяма продължителност, за да бъде наистина тази мярка ефективна. Междувременно сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции