Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Какво наистина ще се случи, ако не превключите телефона си на "самолетен режим" по време на полет?
Какво наистина ще се случи, ако не превключите телефона си на "самолетен режим" по време на полет?
По света
10-21-19
добавено
26568
прегледа

Летенето в самолет в повечето случаи изглежда, че насърчава нашите най-дълбоки страхове така, както никоя друга дейност.

 

Хората, които "изглеждат съмнително", безжични мрежи със странни имена или просто пътници, които бъркат правилата - това са само някои от причините, поради които редица полети биват отложени.

 

Ако обаче поставите телефона си в "самолетен режим", сте малко по-сигурни, нали? Не точно.

 

Радиацията от телефонният сигнал не може да попречи на операционната система на самолета дотолкова, че да причини нещо лошо, дори и ако група терористи не изключат телефоните си и гледат едновременно видеоклипове в YouTube по време на полета.

 

Ако не включите телефона си в режим на полет или не го изключите, това означава единствено, че можете да създадете излишно главоболие на пилота.

 

Ето какво се случва в около три процента от случаите, когато телефоните са оставени да работят, според един пилот в Quora:

 

„Може би сте чували онзи неприятен шум от аудио системите, който понякога се получава, когато има включен мобилен телефон наблизо. Е, аз чувам същия шум по радиото, докато летя, като има включени телефони в самолета. Това не е критично за безопасността, но определено е досадно."

 

Друг потребител пък си направи труда да опише шума:

 

"Шумът звучи като 'бззт-бззт-бззт-бззт'. Представете си да чувате това, докато получавате важна информация от наземния контрол!"

 

Е, вече знаете, че няма нужда да сте параноични, но определено ще направите услуга на пилота, ако включите самолетния режим, по време на следващия ви полет.

 

 

Източник: Indy100