Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Какво показа проверката на сигнала за полицейски произвол?
Какво показа проверката на сигнала за полицейски произвол?
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
11-15-18
добавено
16123
прегледа

Наскоро ви показахме поредния сигнал за полицейски произвол – този път в Северозападна България. След репортажа ни Районното полицейско управление в Бяла Слатина започна проверка на случая и за огромна изненада на всички ни, тя е приключила с напълно противоположни заключения от показанията на някои от свидетелите на случилото се.


В репортажа може да видите какво е показала проверката. Открихме и други двама свидетели на инцидента, които ще споделят с нас видяното.

 

Припомняме, че случаят се разиграва в заведение в Бяла Слатина, в което група роми решават да изрежат с резачка входната врата в знак на протест, че няма места в заведението. Посетителите подават сигнал за това на 112 за това своеволие и твърдят, че след като са пристигнали, полицаите са ги попитали защо не са се саморазправили с ромите сами. Това поражда напрежение и конфликт между един от полицаите и посетител на заведението, който – според показанията на някои от свидетелите – завършва с агресия от страна на полицая срещу гражданина.

 

Ние от „Господари на ефира” подадохме сигнал и до дирекция „Вътрешна сигурност” към МВР, които в момента също разследват случая. Очакваме и техните заключения.