<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72756" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 34 от задържан...

Ексцесиите на протеста, с които се сблъска екипът на “Господарите”

03 Септември 2020
0 7384

Скъпи приятели, вчера на протестите се стигна до много провокации, солидна агресия и от протестиращи, и от полицаи, арести, ранени и изобщо – до крайно негативен развой на събитията.

Сред протестиращите видяхме познати лица – на провокатори, които сме виждали и още в началото на антиправителствените протести.

Провокатори нападнаха оператора ни по време на протеста („Коментарът на Господарите“)

Екипът ни беше там и на живо на нашата Facebook страница имахте възможност да проследите какво се случва в центъра на София. След 20:00 часа напрежението ескалира и полицаите пред сградата на Народното събрание бяха обстрелвани с бомбички и предмети. Това доведе до ответен удар от страна на органите на реда. При настъплението им към протетиращите екипът ни – репортерът Виктория Симеонова и операторите Иван Бачваров и Йохан Вирт попаднаха под вълната от хора, които се опитваха да избегнат ударите с полицейските щитове. При падането се счупи част от микрофона ни, но за щастие няма пострадали от нашия екип.

Полицейски хайки, кръв и агресия посред нощ в центъра на София (видео)

По-късно обаче журналистът Димитър Кенаров е бил арестуван и бит от полицаи – за това разказа самия той първо в Twitter, а след това и в ефира на bTV. От СДВР съобщиха, че арестуваните са 126, много от които с криминални прояви.

Полицаи от СДВР: Началниците ни оставиха един час под канонада от бомби (видео)

Ние от „Господарите“ призоваваме СДВР да публикува лицата на задържаните – за да може да се пазим следващия път, когато ги видим на такива събития.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции