Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Как би изглеждало ежедневието ни, ако мобилните ни устройства изчезнат? (видео и снимки)
Как би изглеждало ежедневието ни, ако мобилните ни устройства изчезнат? (видео и снимки)
По света Вземи EMBED
Loading the video...
09-18-19
добавено
1949
прегледа

Четете ли тази статия на преносимо устройство? Има голям шанс това да е така. А сега си представете как бихте изглеждали, ако това устройство изведнъж изчезне. Самотни? Леко луди? Може би ще се озовете до човека, който игнорирате?

 

 

Тъй като все повече и повече биваме вглъбени в екраните на мобилните ни устройства, дори и в компанията на приятели и семейство, прегърбената поза, която заемаме, докато  гледаме в тях изглежда все по-нормална.

 

Американският фотограф Ерик Пикерсгил обаче създаде серия от снимки наречена "Премахнат", за да ни напомни всъщност колко странно изглежда всичко това отстрани.

 

 

Във всяка една снимка от серията, електронните устройства са „премахнати“, така че хората да се взират в ръцете си или в празното пространство между тях, често игнорирайки заобикалящата ги среда или възможностите за сближаване с хората до тях.

 

 

Резултатите са тъжни, дори зловещи и ни напомнят, че може би е добра идея да оставим телефоните си настрана, когато сме с близките си.

 

 

Източник: Quartz